• Európsky deň jazykov

          • Dňa 26.9. sme v škole robili aktivity pri príležitosti Európskeho dňa jazykov. Každá trieda vytvárala projekt, na ktorom prezentovala fakty a zaujímavosti danej krajiny.Žiaci predviedli úžasnú kreativitu, využili svoje skvelé nápady a uplatnili zmysel pre kolektívnu spoluprácu.Všetci zúčastnení si zaslúžia pochvalu.J.Repoňová

          • Teplákový deň

          • Jedinečnú šancu prísť do školy v teplákoch, cítiť sa pohodlne a neriešiť, čo ráno na seba mali žiaci aj učitelia našej školy v stredu 20.9.2023. Chceli sme si tak trošku pripomenúť to prázdninové pohodlie a myslíme si, že sme si ho všetci aj  naplno užili. Pevne veríme, že tento neobyčajný deň nebol posledný. 

            Sladkú odmenu za najteplákovejšiu triedu získala 2.A, 1.AG, 2.AG

            Študentská a žiacka rada Spojenej školy

          • KURZ SEBAOBRANY

          • V septembri sa na našej škole vo všetkých ročníkoch (okrem prváčikov) zrealizoval kurz sebaobrany – KOBUKRAV. KOBUKRAV je slovenský sebaobranný systém, ktorý zvládne úplne každý bez ohľadu na vek, váhu či fyzickú zdatnosť. Kombinuje použitie japonskej pomôcky KOBUtan a techniky pouličného boja KRAV maga. Držiteľ licencie sebaobranného systému KOBUKRAV Tibor Sklut žiakom porozprával o situáciach, v ktorých môžu túto techniku použiť. V praktickej časti si pod dohľadom  vyskúšali a precvičili aj niektoré z techník sebaobrany. Veríme, že sa žiaci nedostanú do situácii, v ktorých by ich museli využiť, ale ak áno, aspoň trochu sa im ukázali spôsoby ako ochrániť seba a kamarátov.

          • Zber gaštanov

          • Na základnej škole sa  uskutočňuje v  jesennom období  školského roku  2023/2024 zber  gaštanov. Nazbierané  gaštany odovzdávajte  pani vychovávateľke I. Vojvodovej.

             

          • Voľby do Rady školy

          • Vážení rodičia

            Oznamujeme Vám, že počas plenárnych stretnutí v jednotlivých organizačných zložkách Spojenej školy - materská škola, základná škola a  gymnázium J. Cígera Hronského - sa uskutočnia voľby zástupcov rodičov do Rady školy.  Za každú organizačnú zložku bude volený jeden zástupca rodičov. 

            Z toho dôvodu vyzývame rodičov, ktorí majú záujem pracovať v Rade školy pri Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika 1 vo Vrútkach, aby kontaktovali elektronicky alebo osobne vedenie školy.

             

            Termín ukončenia prihlasovania je 14. 9. 2023.

            Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním počas plenárnych stretnutí.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.