• Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • V mesiaci november sme našu školu prihlásili do projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV).

            V školskom roku 2021/2022 je projekt OLOV určený pre druhý stupeň ZŠ. Testovať sa mohli iba triedy 6. ročníkov. Do štatistiky sa započítavali len 11 a 12-roční žiaci s rokom narodenia 2009 a 2010.Testovanie sa uskutočňovalo počas mesiaca november a ukončilo sa 26.11.2021.

            Cieľom projektu Olympijský odznak všestrannosti, ktorý je súčasťou systému školských športových súťaží pod hlavičkou Školský šport, je aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti. V školskom kole sa žiaci otestovali pod vedením vyučujúcej Mgr. Aleny Serekovej v nasledovných disciplínach: skok do diaľky z miesta znožmo, ľah – sed za 30s., vytrvalostný člnkový beh, hod 2 kg plnou loptou vpred (medicinbalom), výdrž v zhybe nadhmatom, člnkový beh 10x5m.

            Po odoslaní výsledkov sme čakali na vyhodnotenie výsledkov jednotlivých žiakov, ktoré nám boli doručené v januári. Vzhľadom na náročné covidové obdobie nebolo možné spoločne s deťmi vyhodnotiť ich výsledky skôr. Všetci žiaci dostali certifikát, na ktorom boli ich dosiahnuté výkony v jednotlivých športových disciplínach zobrazené graficky aj percentuálne. Žiaci i rodičia tak vedia výsledky porovnať s ostatnými rovesníkmi na Slovensku a dozvedieť sa, v čom sú výborní, priemerní, alebo čo môžu ešte zlepšiť.

            Najlepšie výsledky spomedzi všetkých zúčastnených žiakov našej školy dosiahol Damián Szentkeresty zo 6. A triedy. Srdečne blahoželáme a všetkým ostatným žiakom ďakujeme za účasť na projekte. V budúcom školskom roku sa do týchto aktivít máme v pláne zapojiť opäť.

             

            Zapísala Mgr. Alena Sereková, vyučujúca TŠV a koordinátorka projektu

        • Oznam o karanténe v IV . A triede
          • Oznam o karanténe v IV . A triede

          •      Z dôvodu pozitívneho výsledku pedagogického zamestnanca  školy zostáva trieda IV.A v karanténe na základe rozhodnutia riaditeľky školy  od 22.02.2022 do 26.02.2022 vrátane. 

                  Prezenčné vyučovanie v IV.A triede začne  od 28.02.2022. Žiakom sa odporúča pretestovať domácimi testami pred nástupom do školy. Potrebné je sledovať zdravotný stav všetkých žiakov bez výnimky. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu, rodičia kontaktujú svojho detského lekára, ktorý rozhoduje o ďalšom postupe .

                      Žiaci IV.A triedy prechádzajú v období karantény na dištančné vzdelávanie, podľa pokynov TU a vyučujúcich jednotlivých predmetov.

             

            Pri nástupe do školy je potrebné odovzdať Vyhlásenie o bezpríznakovosti/ elektronicky, alebo v papierovej forme.

          • Pasovanie prváčikov

          • Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností, pravidiel,….Ako po iné roky, aj tento rok úlohou prvákov bolo ukázať, čo sa za krátky čas v školských laviciach naučili. Aby na toto obdobie deťom zostali krásne spomienky, čakal na prvákov slávnostný deň.

            31.januára sme boli svedkami výnimočnej udalosti –p a s o v a n i e  ž i a k o v  1. ročníka do „cechu školského“. Presvedčili nás však, že sa už vedia popasovať s písmenkami, vedia recitovať a spievať. Publikum nám robili spolužiaci 2. ročníka.

            Prváčikovia zložili svoj sľub, podpísali dekrét aj svoj portrét. Za svoje zvládnuté úlohy boli odmenení sladkosťou. Záverom celého podujatia dostali sladkú maškrtu v podobe chutného koláčika od p. Paukovičovej /za čo jej veľmi pekne ďakujem /.

            Naši milí prváci, želáme vám, aby sa vaše túžby splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby ste okrem vedomostí zažili i kopec radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobrej práce.Hoci zdolávanie prekážok občas trochu bolí. Vydržte, veď to za to stojí!

            Učitelia Vám môžu otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíte sami.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prváčikov.

        • Pytagoriáda – školské kolo
          • Pytagoriáda – školské kolo

          • Dňa 8.  a  9. 12. 2021 sa na našej škole uskutočnili školské kolá už  42. ročníka matematickej súťaže Pytagoriáda.  Do súťaže sa zapojili žiaci z 1. aj 2. stupňa.  Spolu sa školského kola zúčastnilo 54 žiakov. Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            Kategória P3: Martin Vnučák – III.A

            Kategória P4: Alžbeta Dudžíková – IV.A

            Kategória P5: Eliška Lutišanová – V.A,

                                   Sofia Markovičová – V.A,

                                   David Ramšík – V.A

            Kategória P7: Jakub Dudžík – VII.A,

                                   Michal Šichta – VII.A

            Všetkým riešiteľom ďakujeme za účasť a úspešným riešiteľom budeme držať palce na okresnom kole.

            Vaše vyučujúce matematiky

          • Tvorivé písanie

          • Múdri ľudia hovoria, že knihy nám pomáhajú rásť.  Preto čítanie kníh by malo byť súčasťou nášho života, predovšetkým v tejto modernej tabletovo-počítačovej dobe. Čítanie kníh napomáha deťom rozvíjať slovnú zásobu, formulovať myšlienky, učí deti kreativite, kritickému mysleniu a predovšetkým rozvíja detskú fantáziu. V 4.A triede sú  veľmi šikovné deti, ktoré nečítajú len povinnú literatúru, ale dokážu aj samostatne tvoriť. Dôkazom toho sú aj tieto básničky, ktoré napísali Alžbetka Dudžíková a Veronika Katreníková. Veď sami posúďte, či sa im to podarilo.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé písanie.

          • Voda pre život – život pre vodu

          •  V ďalšom ročníku celoslovenskej  literárno-environmentálnej súťaže: Voda pre život – život pre vodu, sa naša žiačka Veronika Katreníková (4.A) so svojím príbehom o vode umiestnila na druhom mieste v rámci SR.  Okrem diplomu získala aj krásne vecné ceny, ktoré jej predala pani B. Pivarčiová – ZRŠ. Jej spolužiaci jej zablahoželali veľkým potleskom. K jej veľkému úspechu jej gratulujeme a prajeme kopec nových víťazstiev.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Voda pre život – život pre vodu.

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka - v module Žiadosti/ Vyhlásenia v Edupage.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa. 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka je k dispozícii na vrátnici alebo tu: 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti študenta  okrem Edupage je k dispozícii na vrátnici alebo tu: vyhlásenie

          • 17. ročník celoslovenského projektu NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE k Medzinárodnému dňu školských knižníc 25. októbra 2021 na tému Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou

          • Program, ktorý sme v rámci súťaže „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc so žiakmi pripravili, sme dňa 25. októbra 2021 realizovali formou medzitriednej súťaže. Deviataci v spolupráci so svojimi vyučujúcimi pripravili pre svojich mladších spolužiakov program plný rôznych zaujímavých informácií s množstvom originálnych a zábavných úloh. Program bol tematicky rozdelený na 6 častí, ktoré predstavovali “skryté svety v uličkách knižnice”.  Konkrétne išlo o ľudovú tvorbu, detektívku, science fiction, encyklopédie, drámu a samotné knižnice. Na každom stanovišti boli pripravené štyri rôzne úlohy, ktoré mali žiaci v skupinách vypracovať. Spievali, hrali na klavíri, hádali hádanky, skladali puzzle, lúštili tajničky, osemsmerovky, čítali, pracovali s textom, s obrázkami, hrali bábkové divadielko, hádali heslá, ….  Každá splnená úloha sa počítala. A ako to nakoniec dopadlo?

            1. miesto - VIII. A
            2. miesto - VII. A, VII. B, VIII. B
            3. miesto - VI. B

            Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie podobné akcie.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Lezie Vám občas na nervy každodenné učenie, povinnosti a písomky?

            Nechceli by ste si jeden deň oddýchnuť?

            Chcete si spraviť program na školský deň so svojimi spolužiakmi?

            Chcete ísť do kina, divadla, na výlet, na exkurziu?

            ÁNO?

            Tak čítajte ďalej... 

             

            Každoročne sa posledný októbrový pondelok naša škola zapája do súťaže „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc. Nebude to inak ani tento rok!

            Súťaž prebehne 25. októbra 2021 na tému: „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou.“

            Žiaci 9. ročníka s pomocou vyučujúcich pripravili šesť stanovíšť, ktoré predstavujú knižničné oddelenia. Na všetkých oddeleniach predstavia ostatným svoju tému a následne budete – vy žiaci – v skupinách plniť štyri úlohy týkajúce sa daných tém. Úlohy sú rôznorodé – ukážete svoje vedomosti, zručnosti, šikovnosť, logické myslenie,... Ak sa Vám podarí splniť dostatok úloh a na záver vylúštiť heslo dňa knižníc, VYHRÁVATE.

            Držíme palce!

    • Kontakty

      • Spojená škola, o.z.Základná škola, Ulica M.R.Štefánika 1, 038 61 Vrútky
      • Gymnázium, ZŠ:+421 43 428 21 19 MŠ:0910 697 629 ŠJ: 0911 308 309
      • Ul.M. R. Štefánika 1, 038 61 Vrútky Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje