• Exkurzia Orava

          • Dňa 17. 10. 2023 sa pre žiakov 7., 8. a 9. ročníka uskutočnila exkurzia na Oravu. Počas dopoludnia sme navštívili tri významné miesta: 

            Našou prvou zastávkou bol rodný dom Martina Kukučína v Jasenovej. Mali sme možnosť dozvedieť sa množstvo zaujímavých informácií zo života tohto významného učiteľa, lekára, spisovateľa, predstaviteľa slovenského literárneho realizmu. Nazreli sme mu “do súkromia” a videli, kde a v akých podmienkach žil. Zoznámili sme sa s jeho literárnou tvorbou. Okrem faktov z jeho života sme na vlastnej koži pocítili, akým je Orava studeným krajom. Našťastie sme úplne nezamrzli, a tak sme sa presunuli do Leštín. 

            Leštiny sa pýšia tristoročným evanjelickým artikulárnym kostolom, ktorý je od roku 2008 súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. 

            “Do tretice” viedli naše cesty do metropoly dolnej Oravy - do Dolného Kubína. V múzeu Pavla Országha Hviezdoslava sme sa zoznámili so životom a tvorbou tohto velikána slovenskej literárnej tvorby. 

            Na záver, a na veľkú radosť našich žiačok, sme stretli Maroša Baňasa, alias Jakuba, zo seriálu Oteckovia. 

            No, aj takto môže vyzerať exkurzia Spojenej školy :)

          • Halloweenske tekvice

          • V týždni od 09.10.- 13.10. 2023 sa v našej škole konala súťaž o najkrajšiu halloweensky tekvicu. Zapojili sa žiaci 1. a 2. stupňa ZŠ.

            Všetky tekvičky zaujali svojou fantáziou.

            Medzi päť najkrajších patrili tekvičky:

            Lianky Mihalikovej 1.A,

            Sabinky Markovičovej 3.A,

            Jakubka a Lenky Kleskeňových 4.A, 2.A 

            Jakubka Vargu 1.A,

            Matiasa Bíra 2.A.

                Všetkým výhercom gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • 27. ročník Memoriálu Miroslava Juranu

          • 27. ročník  Memoriálu Miroslava Juranu,

            okresné kolo školských športových súťaží v cezpoľnom behu

             

            Za veľmi pekného októbrového počasia sme sa dňa 12.10.2023 zúčastnili so 6 žiakmi  našej školy cezpoľného behu v Martine.  Súťažilo sa v 3-členných družstvách v kategórií chlapci a dievčatá.   Najlepšie zo žiakov  v rámci školy dopadol Matias Michalák, žiak deviateho ročníka. Z celkového počtu 50 účastníkov v rámci kategórie chlapci, dobehol na skvelom 17. mieste.  Všetkým zúčastneným žiakom patrí poďakovanie za reprezentáciu školy.

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26.9. sme v škole robili aktivity pri príležitosti Európskeho dňa jazykov. Každá trieda vytvárala projekt, na ktorom prezentovala fakty a zaujímavosti danej krajiny.Žiaci predviedli úžasnú kreativitu, využili svoje skvelé nápady a uplatnili zmysel pre kolektívnu spoluprácu.Všetci zúčastnení si zaslúžia pochvalu.J.Repoňová

          • Teplákový deň

          • Jedinečnú šancu prísť do školy v teplákoch, cítiť sa pohodlne a neriešiť, čo ráno na seba mali žiaci aj učitelia našej školy v stredu 20.9.2023. Chceli sme si tak trošku pripomenúť to prázdninové pohodlie a myslíme si, že sme si ho všetci aj  naplno užili. Pevne veríme, že tento neobyčajný deň nebol posledný. 

            Sladkú odmenu za najteplákovejšiu triedu získala 2.A, 1.AG, 2.AG

            Študentská a žiacka rada Spojenej školy

          • KURZ SEBAOBRANY

          • V septembri sa na našej škole vo všetkých ročníkoch (okrem prváčikov) zrealizoval kurz sebaobrany – KOBUKRAV. KOBUKRAV je slovenský sebaobranný systém, ktorý zvládne úplne každý bez ohľadu na vek, váhu či fyzickú zdatnosť. Kombinuje použitie japonskej pomôcky KOBUtan a techniky pouličného boja KRAV maga. Držiteľ licencie sebaobranného systému KOBUKRAV Tibor Sklut žiakom porozprával o situáciach, v ktorých môžu túto techniku použiť. V praktickej časti si pod dohľadom  vyskúšali a precvičili aj niektoré z techník sebaobrany. Veríme, že sa žiaci nedostanú do situácii, v ktorých by ich museli využiť, ale ak áno, aspoň trochu sa im ukázali spôsoby ako ochrániť seba a kamarátov.

          • Zber gaštanov

          • Na základnej škole sa  uskutočňuje v  jesennom období  školského roku  2023/2024 zber  gaštanov. Nazbierané  gaštany odovzdávajte  pani vychovávateľke I. Vojvodovej.

             

          • Voľby do Rady školy

          • Vážení rodičia

            Oznamujeme Vám, že počas plenárnych stretnutí v jednotlivých organizačných zložkách Spojenej školy - materská škola, základná škola a  gymnázium J. Cígera Hronského - sa uskutočnia voľby zástupcov rodičov do Rady školy.  Za každú organizačnú zložku bude volený jeden zástupca rodičov. 

            Z toho dôvodu vyzývame rodičov, ktorí majú záujem pracovať v Rade školy pri Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika 1 vo Vrútkach, aby kontaktovali elektronicky alebo osobne vedenie školy.

             

            Termín ukončenia prihlasovania je 14. 9. 2023.

            Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním počas plenárnych stretnutí.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Milí žiaci a rodičia,

            slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 4. septembra 2023 o 8:00 hod. na školskom dvore. V prípade nepriaznivého počasia sa otvorenie školského roka uskutoční vo veľkej telocvični. 

            ŠKD je v bežnej prevádzke od 6:00 do 16:30 hod.

            Obed v školskej jedálni sa vydáva od 10.30 hod.

             

            Všetkým žiakom a ich rodičom prajeme úspešný školský rok, nech škola je pre nás miestom poznania, rešpektu a zábavy. 

            Tešíme sa na Vás!

          • Žiacka výstava Ekosystém lesa

          • V týždni od 13.6 do 15.6. 2023 sa uskutočnila výstava EKOSYSTÉM LESA, ktorú pripravili žiaci 5. ročníka. Vaneska Hanuliaková, Alžbeta Dudžíková, Veronika Katreníková a Júlia Cáfalová sprevádzali triedy po výstave. Odprezentovali hmotnostné modely a exponáty, ktorým spolužiaci vytvorili kartičky s informáciami. Nakoniec sa s nimi zahrali hry zamerané na prírodu.

          • Logiscool

          • V rámci súťaže FLL Challenge sme vyhrali poukážku na workshop 3D animácie v LOGISCOOL.v Žiline. Výlet bol zaujímavý a zmrzlinka úžasná.

          • Koniec školského roka

          • Ukončili sme školský rok 2022/2023, našim žiakom sme slávnostne odovzdali vysvedčenia a rozlúčili sme sa aj s našimi deviatakmi.

            Milí absolventi, nasledujúci školský rok už začnete na novej strednej škole, v novom kolektíve a s novými učiteľmi. Bude to pre vás veľká zmena. Prajeme vám, aby ste našli 

            dobrých kamarátov, na ktorých sa môžete spoľahnúť, veľa trpezlivosti nad novými študijnými povinnosťami a veľa úspechov v živote!

            Samozrejme všetkým žiakom želáme príjemné prežitie letných prázdnin a tešíme sa na vás opäť v septembri.

          • Rafting Váh Strečno

          • Dňa 27.6.2023 sa uskutočnila pekná akcia pre končiacich žiakov 9. ročníka - Rafting na  rieke Váh od Vrútok po Strečno. Bola to forma odmeny za ich aktivitu a výsledky, ktoré dosiahli. Prispela aj naša „Múdra sova“. Nie všetci však mali odvahu ísť na vodu. No predsa sa nám podarilo vytvoriť dve sedemčlenné družstvá: chlapci a dievčatá.  Užili sme si to parádne o čom svedčia aj vyjadrenia žiakov: „Najviac sa nám páčili tie hry, ktoré sme na člne robili a ako sme sa snažili ísť proti prúdu a aj ako predbehnúť družstvo chlapcov“ (Melánia + Sabínka); „Páčil sa nám ten adrenalín, máme super zážitky, super sympatickí inštruktori“ (Baška); „Páčilo sa mi splavovať Váh, inštruktor bol namakaný“ (Tomáš)....Mali sme naozaj výborných inštruktorov Tomáša  a Ľuboša.

            Ďakujeme.

            A ešte zopár fotiek od začiatku až po koniec tejto akcie. 

            RNDr. Jana Ramachová , tr.uč.

    • Kontakty

      • Spojená škola, o.z.Základná škola, Ulica M.R.Štefánika 1, 038 61 Vrútky
      • Gymnázium, ZŠ:+421 43 428 21 19 MŠ:0910 697 629 ŠJ: 0911 308 309
      • Ul.M. R. Štefánika 1, 038 61 Vrútky Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje